Meetinstructies header

Meethulp

Voordat je je raamdecoratie kunt gaan kopen en ophangen, meet je eerst de maten van je raam of ramen. Bekijk hiervoor onze meetinstructies per raamdecoratie. Het verschilt namelijk per soort hoe dit moet worden gedaan. Het is in ieder geval belangrijk dat je secuur te werk gaat. 

Heb je draaikiepramen en gewone, rechte ramen naast elkaar? Als je de ramen los van elkaar voorziet van raamdecoratie, krijg je verschillende afmetingen en producten.  We raden aan om in dat geval voor raamdecoratie 'op-de-dag' te kiezen. Zo voorzie je de verschillende ramen in één keer van dezelfde raamdecoratie en vormt het een mooi geheel.

Rolgordijnen
Meet het kozijn waarin of waarop het rolgordijn komt op 3 verschillende plaatsen in de hoogte en de breedte. Een klein verschil kan namelijk grote invloed hebben op hoe het rolgordijn uiteindelijk hangt. De cassette waarin het rolgordijn hangt bepaalt de breedte van het gordijn. Door de cassette waarin het gordijn is opgerold, moet je er rekening mee houden dat het uiteindelijke rolgordijn zo’n 3 à 4 cm smaller is dan de cassette. Je houdt dus altijd een zekere kier.

Plaats je het rolgordijn in het kozijn dan moet je 0,5 cm van de totale breedte van de cassette halen. Dit zorgt ervoor dat je rolgordijn vrij hangt in het kozijn en nergens klemt. Houd ook voor de hoogte wat speling. Voeg tot zo’n 5 cm toe aan de totale opgemeten hoogte.

Lamellen
Bepaal vooraf of je lamellen in het kozijn wilt hangen of erbuiten. Meet het kozijn waarin of waarop de lamellen komen op 3 verschillende plaatsen in de hoogte en de breedte. Een klein verschil kan namelijk grote invloed hebben op hoe de lamellen hangen. De breedte die je opgeeft, wordt de breedte van het schuifsysteem waarin de lamellen hangen. De breedte van de lamellen is dan 1 cm smaller.

Plaats je lamellen in het kozijn, haal dan 1 cm van de totale breedte af. Zo kun je hem eenvoudig monteren en komt hij nergens klem te zitten. Houd ook voor de hoogte wat speling. Haal van de totale hoogte van de lamellen 1 cm af. Zo weet je zeker dat ze niet op de grond hangen en dus langer mee gaan en mooier blijven hangen.

Jaloezieën
Jaloezieën kun je zowel op als in het kozijn bevestigen. Wil je de jaloezie op maat graag op het kozijn bevestigen, houd dan rekening met extra kosten voor de juiste steunen.
Meet het kozijn waarin of waarop de horizontale jaloezieën komen op 3 verschillende plaatsen in de hoogte en de breedte. Een klein verschil kan namelijk grote invloed hebben op hoe de jaloezieën hangen. De breedte die je opgeeft, wordt de breedte van de jaloezie. Neem dus de kleinste breedtemaat om te zorgen dat hij altijd past. Plaats je hem in het kozijn, haal dan 1 cm van de totale breedte af. Zo kun je hem eenvoudig monteren en komt hij nergens klem te zitten. Neem ook in de hoogte een speling van 5 cm.

Ook wij gebruiken cookies op deze site

Meer weten?Accepteer