pvc ondervloer

Ondervloer voor je vinyl-vloer

Als je een nieuwe vloer gaat leggen, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een egaliserende, isolerende ondervloer mag daarom niet ontbreken. Een vochtwerende en dampdichte ondervloer verlengt de levensduur van je vloer en geluiddempende en warmte-isolerende eigenschappen zorgen voor meer gebruiksgenot.

Geluidsabsorberende ondervloer
Wanneer de bodem voldoende is geëgaliseerd kan er worden begonnen met het leggen van een ondervloer. Er zijn verschillende ondervloeren beschikbaar. Woon je in een appartement of bovenwoning? Dan is het mogelijk dat een geluidsabsorberende ondervloer verplicht is. 

Ondervloeren voor vloerverwarming
Het is belangrijk dat je een ondervloer kiest die past bij de vloersoort van jouw keuze. Daarnaast zijn er situaties die een speciale ondervloer vereisen. Zo gaat niet iedere ondervloer goed samen met vloerverwarming en vloerkoeling. Verder is ook optrekkend vocht onder de vloer, wat met name kan voorkomen op de begane grond, een reden voor een speciale ondervloer. Voordat je een ondervloer en vloer kunt gaan leggen, is het overigens altijd belangrijk dat de ondergrond (zoals beton) vlak, hard, droog en stof- en vetvrij is.

Ook wij gebruiken cookies op deze site

Meer weten?Accepteer