• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen
Wáááánzinnige kortingen tot wel 50% op meer dan 11.000 artikelen!

Laminaat zagen of snijden

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren laminaat-laminaat-zagen-en-snijden-header

Ga je zelf laminaat plaatsen? Dan ontkomt je niet aan het zagen en snijden van laminaatplanken. Een laminaatsnijder is hiervoor een handig gereedschap: deze is speciaal bedoeld voor het op maat maken van laminaatplanken. Mocht je deze niet in huis hebben, dan is zagen ook een prima keuze. Heb je weinig of geen ervaring en wil je dat het deskundig gedaan wordt? Geen zorgen. Laat je laminaat vloer door ons opmeten en plaatsen. We hebben meer dan 40 jaar ervaring, zo weet je zeker dat het goed gebeurt!

Tip: Teken de planken altijd af voordat je gaat zagen of snijden. De uiteinden van de planken hoeven niet volmaakt te zijn aangezien deze onder de plinten of parketlatten vallen. 

Zaagoptie 1: met een handzaag
Het is prima mogelijk om je laminaat te zagen met een handzaag. Zorg er voor dat je werkt met een fijngetande zaag. Verder is het belangrijk te zagen met de decoratieve zijde (‘de mooie kant’) naar boven. Zo voorkom je dat de kanten versplinteren.

Zaagoptie 2: met een elektrische cirkelzaag
Zaag je liever elektrisch? Dan is een cirkelzaag één van de 2 opties. Ook hiervoor geldt dat het blad fijn getand dient te zijn, en dat je zaagt met de decoratieve kant van de plank naar boven.

Zaagoptie 3: met een decoupeerzaag
De derde optie is een decoupeerzaag met normale zaagbladen. Zorg ervoor dat de decoratieve kant omlaag is gericht, behalve als je een zaagblad met omgekeerde tanden gebruikt. 

Plinten zagen of knippen
Het zagen van plinten hoeft niet lastig of tijdrovend te zijn. Met een verstekkniptangknip je je plakplinten gemakkelijk recht of in verstek (in een hoek van 45 graden). Op die manier plaats je ze in de hoeken zo tegen elkaar. Opstaande plinten zijn overigens dikker en moeten daarom wel gezaagd worden.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren Laten-inmeten
Vloer laten opmeten