Welk tapijt is het beste?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom tapijt een goede keuze is als vloerbedekking. Het is lekker zacht, isoleert geluid en warmte, slipveilig én het geeft ook nog eens een behaaglijke en luxe uitstraling. Maar welk tapijt is het beste?

Het beste tapijt is het tapijt dat perfect past bij jouw wensen en leefgewoonten. Woon je alleen of heb je kinderen? Zijn er huisdieren aanwezig? Wil je tapijt met een fraai patroon of ga je liever voor effen? Houd rekening met onderstaande factoren bij de keuze voor het beste tapijt.

Leefgewoonten

Wanneer je alleen woont of samenwoont met je partner kun je desgewenst kiezen voor weelderig hoogpolig tapijt. Je hoeft hierbij niet zoveel rekening te houden met het soort materiaal. Woon je met kinderen? Kies dan voor slijtvast tapijt. Zo kunnen de kinderen onbezorgd spelen en beschadigt het tapijt niet. Zijn er huisdieren aanwezig? Dan kun je het beste kiezen voor laagpolig tapijt. Kies in ieder geval niet voor bouclé tapijt: de nageltjes van de huisdieren kunnen dit tapijt snel beschadigen.

Reinigen

Hoeveel tijd kun en wil je spenderen aan het onderhoud van het tapijt? Laagpolig tapijt is gemakkelijker schoon te maken dan hoogpolig tapijt. Ook het materiaal is van invloed. Zo heeft sisal tapijt veel minder onderhoud nodig dan wollen tapijt.

Interieur

Denk goed na over de look die je wilt creëren. Hoogpolig tapijt kan in de slaapkamer bijvoorbeeld dat echte luxe vijfsterrenhotel gevoel geven. Bouclé tapijt geeft een meer rustieke uitstraling en sisal geeft juist een natuurlijke look.

Ontdek hier alles over onze soorten tapijt!