• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen
Wáááánzinnige kortingen tot wel 50% op meer dan 11.000 artikelen!

De voordelen van een PVC-vloer

NL-CP-Alles-over-vloeren pvc-vloeren tips-en-informatie de-voordelen-van-pvc-vloeren header-1

In veel woningen wordt er gebruik gemaakt van PVC vloeren. Maar ook op kantoor is dit een veelgebruikte vloer. Logisch ook, het is misschien wel één van de makkelijkste vloeren die er zijn. Hieronder vind je een handig overzicht van de voordelen van een PVC vloer:

  • Gemakkelijk te leggen en vervangen

  • Dankzij het gladde oppervlak kun je de vloer eenvoudig reinigen

  • PVC vloeren houden geen stof of vuil vast, wat zorgt voor goede hygiëne

  • Geschikt voor vloerverwarming

  • Comfortabel om op te lopen: de vloer voelt niet hard of koud aan (in tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat)

  • PVC is goed bestand tegen een stootje dankzij de slijtlaag

  • Vochtbestendig, dus ook geschikt voor in de keuken of badkamer

Bij Kwantum vind je een uitgebreid assortiment PVC vloeren. Je kunt deze zelf plaatsen, maar je kunt het ook door ons laten doen!

NL-CP-Alles-over-vloeren pvc-vloeren tips-en-informatie de-voordelen-van-pvc-vloeren header-2

Wanneer is een PVC-vloer voor jou geschikt?

Dankzij de vele voordelen van een PVC-vloer (ook bekend als vinyl) is deze vloer geschikt in vrijwel ieder huishouden. Weten of een PVC-vloer voor jou geschikt is? Hieronder vind je een overzicht van toepassingen.

Badkamer en keuken

Doordat PVC vochtbestendig is, is deze vloer geschikt voor de badkamer en keuken. Het is goedkoper dan tegelwerk én bovendien ook gemakkelijker schoon te houden doordat je bij PVC-vloeren niet te maken hebt met vieze voegen.

Huishouden met kinderen
PVC-vloeren zijn heel eenvoudig in onderhoud én hygiënisch. Gaan de kinderen aan de slag met kleurtjes? Dan is het geen probleem als je de vloer terug vindt als kleurplaat. Hij is zó weer schoon. Ook is de vloer beschikbaar in veel varianten en kun je hem gemakkelijk vervangen: dit maakt het een praktische vloer voor in de kinder- of babykamer. Leuk in combinatie met een zacht vloerkleed!

Geschikt voor vloerverwarming
PVC-vloeren gaan uitstekend samen met vloerverwarming. Laat je van tevoren wel goed informeren over geschikte ondervloeren en de opwarmprotocollen.

Een nieuwe look
Wil je een geheel nieuwe look in huis? Bij Kwantum vind je PVC-vloeren met veel verschillende dessins. Zo haal je een tegellook of houtlook in huis voor een zachte prijs. De vloer is in een handomdraai geplaatst en je kunt hem op een later moment ook met het grootste gemak weer vervangen. Ideaal als je ervan houdt je woonstijl zo nu en dan te veranderen. Dankzij het gemak en de lage prijs is dit ook voor studentenkamers de perfecte vloer!