• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

PVC vloer vs. laminaat vloer. Wat is beter?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren pvc-vloeren tips-en-informatie pvc-vs-laminaat header-1

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan zijn zowel een vinyl vloer als een laminaatvloer een goede keuze. Echter zijn er wel verschillen tussen deze twee vloeren. Hieronder zie je een overzicht van vinyl vs. laminaat.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren pvc-vloeren tips-en-informatie nadelen-pvc-vs-laminaat header-2

PVC of laminaat?

Of je beter kunt kiezen voor PVC of laminaat is afhankelijk van je wensen en leefstijl. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen.

Plaatsen van de vloer
Laminaat en PVC zijn beiden relatief eenvoudig te plaatsen. Houd er rekening mee dat bij PVC de ondervloer helemaal recht moet zijn: PVC is dun en hierdoor zijn eventuele oneffenheden goed zichtbaar. Met laminaat heb je hier minder last van.

Vloerverwarming
Beide vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, echter geleidt PVC warmte beter. Let bij beide vloeren wel goed op dat je een geschikte ondervloer kiest.

Prijs
Over het algemeen is laminaat iets goedkoper van PVC-vloeren.

Onderhoud
Beide vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. Doordat PVC beter bestand is tegen water, kun je deze vloer iets makkelijker schoonmaken.

Vocht
Laminaat en vocht gaan voor korte periodes goed samen. Bij langdurige blootstelling aan vocht kan laminaat echter kromtrekken. PVC is wel vochtbestendig. Hierdoor kun je PVC ook in de badkamer plaatsen en is het in de keuken een praktische keuze.

Uitstraling
Met laminaat kun je een houten vloer nabootsen. Een PVC-vloer oogt sneller als één egaal vlak, waardoor je het minder makkelijk laat lijken op een echt houten vloer.

Geluid
PVC heeft een zachtere samenstelling en hierdoor heb je minder last van contactgeluid dan bij een laminaatvloer.

Dessins
Beide vloeren zijn beschikbaar in vele kleuren en dessins. Je vindt dan ook voor beide vloeren bijvoorbeeld een tegellook of houtlook.

Duurzaamheid
Voor zowel laminaat als PVC geldt dat de duurzaamheid afhankelijk is van de kwaliteit. Laat je hier van tevoren goed over informeren.