• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welke afmeting of maat vloerkleed heb ik nodig

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welke-afmeting-of-maat-vloerkleed-heb-ik-nodig header1

Een vloerkleed is een mooie blikvanger in je interieur. Maar welk formaat vloerkleed is het beste geschikt? De meningen hierover zijn verdeeld. Er zijn namelijk verschillende manieren om met een vloerkleed je woning te stylen. Welke manier jij het mooist vindt, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen zijn er twee manieren om een vloerkleed te gebruiken:

  • Als stijlvol hulpmiddel om van meerdere losse elementen in je interieur één geheel te maken;

  • Als subtiele blikvanger om het oppervlak van een harde vloer te ‘breken’. Dit zijn meestal smalle kleden (ook leuk bijvoorbeeld aan het voeteneinde van het bed!)

Tip: leg kranten neer waar je graag een vloerkleed wilt hebben en meet dan het uiteindelijke formaat op. Zo weet je precies welke afmetingen je nodig hebt!

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welke-afmeting-of-maat-vloerkleed-heb-ik-nodig header2

Welke maat vloerkleed onder de eettafel?

Met een vloerkleed kun je de eethoek omtoveren tot één mooi geheel. Het slimste is om te kiezen voor een formaat kleed waar zowel de tafel als stoelen op passen. Voor het gebruiksgemak én fraaiste plaatje, is het belangrijk een kleed te kiezen met een afmeting waarbij er minimaal 60cm vloerkleed rondom de eettafel uitsteekt. Zo kun je de stoelen naar achteren schuiven en blijven ze toch binnen de randen van het vloerkleed.NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips welke-afmeting-of-maat-vloerkleed-heb-ik-nodig header3

Welke maat vloerkleed onder de salontafel, in de zithoek?

In veel woningen wordt een vloerkleed gebruikt om de salontafel en de zithoek tot een knus geheel te vormen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Wij inspireren je graag met enkele praktische tips over het formaat vloerkleed.

Voorpoten op het vloerkleed
Je kunt je meubilair verbinden door de voorpoten op het kleed te zetten, maar de achterpoten niet. Het mooiste is om een maat vloerkleed te kiezen waarbij het kleed net verdwijnt onder de bank.

Alle poten op het vloerkleed

Met een groot vloerkleed creëer je eenheid. Het is ook een prachtige oplossing als je kamer omringt is door andere kamers met dezelfde vloer; zo geef je optische variatie. Let erop dat je bij deze keuze in grote ruimtes minimaal 40cm tussen het kleed en de muren overhoudt. In kleinere ruimtes volstaat 20cm.

Geen poten op het vloerkleed
Ook een klein formaat vloerkleed kan een ruimte een geheel andere look geven. Experimenteer bijvoorbeeld met contrast qua kleuren en materialen. Laat het vloerkleed bijvoorbeeld onder de bank of salontafel vandaan komen voor een fraai detail.