• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Kindveiligheid

Voor al onze aan de binnenzijde geplaatste zonwering en raambekleding met een ketting of koord gelden strenge veiligheidseisen. Alledaagse voorwerpen kunnen voor (jonge) kinderen een potentieel gevaar vormen, zo ook de koorden en kettingen van onze raambekleding. Onze raamdecoratie voldoet daarom aan de veiligheidsvoorschriften volgens de EU-norm. EN 13120 ( Aan de binnenzijde geplaatste raambekleding prestatie-eisen inclusief veiligheid) en de aangescherpte normen EN 16433 en EN 16434 (Bescherming tegen verwurging - Beproevingsmethoden en Veiligheidsvoorzieningen). De normen betreffen de maximale lengte van de bedieningskoorden en -kettingen. 

Risico's
Raambekleding met loshangende bedieningskoorden en - kettingen brengen bepaalde risico's met zich mee voor (jonge) kinderen. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken als gevolg van lussen in trekkoorden, kettingen en banden en koorden voor het bedienen van het product. Kopers en gebruikers moeten zich bewust zijn van de risico's.

De volgende waarschuwingen dienen hiervoor in acht genomen te worden:
- Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen, banden en koorden waarmee het product bediend wordt. Ook kunnen ze koorden om hun keel wikkelen.
- Houd koorden buiten het bereik van (jonge) kinderen om verwurging en verstrengeling te voorkomen. De koorden kunnen om de nek van het kind vertrengeld raken.
- Plaats bedden, kinderbedjes en meubilair niet in de buurt van koorden van raambekleding.
- Knoop koorden niet aan elkaar vast. Let erop dat koorden niet in elkaar draaien en een lus vormen.
- Volg altijd de instructies op de verpakking en gebruik altijd de kindveiligheid onderdelen om het risico op verstrengeling te verkleinen. 

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie veiligheidswaarschuwing