• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Tapijt stinkt naar hond. Wat nu?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-stinkt-naar-hond 1

Een lieve viervoeter in huis is hartstikke gezellig, maar het kan ook nét wat extra huishoudelijk werk met zich meebrengen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het tapijt (of een vloerkleed) stinkt naar hond. Niet zo fijn natuurlijk, maar gelukkig wel op te lossen. Hieronder geven we handige tips voor het schoonmaken van tapijt dat stinkt naar hond.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie tapijt-stinkt-naar-hond 2

Laminaat laten uitsluiten op tapijt: gebruik een overgangsprofiel

Voor een nette overgang van laminaat naar tapijt gebruik je een overgangsprofiel. Dit is een relatief smalle lat van hout of metaal die je tussen de twee vloertypen bevestigt.

Heb je hoogteverschil? Bijvoorbeeld doordat je hoogpolig tapijt hebt geplaatst? Meet dan het verschil qua hoogte en kies voor een overgangsprofiel dat je met schroeven kunt bevestigen.

Heb je geen hoogteverschil? Dan kun je naast een overgangsprofiel met schroeven ook kiezen voor zelfklevende strips. Over het algemeen is het aan te raden te kiezen voor bevestiging met schroeven als duurzame oplossing.

Zowel een zelfklevend overgangsprofiel als een overgangsprofiel met schroeven (of pluggen) bevestig je eenvoudig zelf. Deze profielen zijn te koop bij de bouwmarkt.

Wil je graag laminaat en tapijt combineren? Bekijk dan onze vloeren!