• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welk tapijt is geschikt voor vloerverwarming

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie welk-tapijt-is-geschikt-voor-vloerverwarming header1

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is tapijt geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Tapijt is van zichzelf natuurlijk al lekker warm en zacht, maar met vloerverwarming geniet je tijdens de koude dagen van nóg meer comfort.

Welk tapijt kiezen
Over het algemeen is vloerbedekking met een geweven rug de beste keuze. Let er ook goed op dat het tapijt antistatisch is. Op onze tapijten vind je verschillende symbolen. Wanneer het symbool van vloerverwarming aangegeven staat, kan het tapijt worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming.  In de winkel helpen we je graag met het uitkiezen van het beste tapijt!

Ondervloer
Het is belangrijk om te kiezen voor een goede ondervloer die de warmte niet tegenhoudt.  Heb je een stevige en effen vloer? Dan is in sommige gevallen een ondervloer niet eens nodig. Laat je hier goed over informeren bij het aanschaffen van vloerverwarming.

Lijm
Wanneer je tapijt gaat verlijmen, kun je het beste kiezen voor lijm met zo min mogelijk luchtinsluiting.

Tapijt plaatsen
Kies voor tapijt dat je los of met lijm kunt plaatsen. Spijkerlatjes kun je niet gebruiken in verband met de leidingen van de vloerverwarming.

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie welk-tapijt-is-geschikt-voor-vloerverwarming header2