• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen

Hoe leg je een vloerkleed neer

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips hoe-leg-je-een-vloerkleed-neer header1

Je kunt met een groot vloerkleed meerdere losse elementen verbinden en bijvoorbeeld een zithoek of eethoek tot één mooi geheel maken. Maar ook smalle vloerkleden zijn een stijlvolle accessoire voor je woning. Maar hoe leg je een vloerkleed dan het beste neer? Hoe je een vloerkleed het beste neerlegt, is natuurlijk deels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Over het algemeen gebruik je een vloerkleed op twee manieren:

  • Om losse elementen aan elkaar te verbinden

  • Om het grote oppervlak van de vloer te ‘breken’

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips hoe-leg-je-een-vloerkleed-neer header2

Een vloerkleed positioneren

Het is belangrijk van tevoren goed te bedenken hoe je het vloerkleed wilt positioneren en welke grootte kleed daarvoor het beste geschikt is.

Vloerkleed voor de zithoek en eethoek
Lees hier onze tips voor het kiezen van de beste afmetingen vloerkleed voor de zithoek en eethoek.

Vloerkleed voor de slaapkamer
In de slaapkamer staat zowel een smal als breed vloerkleed naast je bed of aan het voeteneinde mooi. Bovendien voelt het lekker comfortabel onder je voeten. Je kunt het kleed deels onder je bed laten verdwijnen, maar ook naast je bed plaatsen. Heb je een grote slaapkamer? Dan kun je ook een groot vloerkleed onder je bed neerleggen. Zorg ervoor dat het bed in het midden staat, dit levert het mooiste geheel op.

Vloerkleed in de gang of hal
Voor de gang of hal is over het algemeen een smal tapijt een goede keuze. Positioneer deze in het midden voor een symmetrisch geheel.

Poolhoogte van het kleed
Let bij het positioneren van je vloerkleed ook op de hoogte van het tapijt. Leg je het kleed ergens neer waar je vaak loopt? Bedenk dan dat je bij een plots verschil in hoogte kunt struikelen. Zeker in een huishouden met senioren en kinderen is het in dit geval raadzaam te kiezen voor een dun vloerkleed.

NL-BE-CP-Alles-over-vloerkleden tips hoe-leg-je-een-vloerkleed-neer header3

Zorg voor een anti-slipmat

Vaak wordt een vloerkleed onder meubilair gelegd. Hierdoor blijft het tapijt goed op zijn plek liggen. Wanneer je ervoor kiest om een tapijt ‘los’ neer te leggen (dus niet onder het meubilair) is het handig een anti-slipmat onder het vloerkleed te leggen. Zo blijft het tapijt goed liggen en heb je geen risico dat het tapijt wegschuift wanneer je er overheen loopt. Dit voorkomt valpartijen!