• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

De kenmerken van velours gordijnen

NL-BE-DESK-CP-Kernmerken van Velours

Met velours gordijnen zorg je voor een luxe hotelgevoel in je eigen huis. De stof oogt heel rijk en valt mooi, omdat velours wat zwaarder is dan andere stoffen. Je kunt bij Kwantum kiezen voor velours gemaakt van 100% polyester of voor een mix van katoen en modal. Wat de beste keuze is, hangt onder meer af van je smaak en je thuissituatie.

Ontdek hieronder de kenmerken en voordelen van velours stoffen.

De stofeigenschappen van velours*

Voordelen:
Goed om rekening mee te houden:

✓ Vormvast en soepel

✓ Gevoelig voor vouwen

✓ Zeer slijtvast

✓ Velours van katoen/modal is gevoeliger voor  verkleuring

✓ Lange levensduur

✓ Krimpvrij

✓ Kleurvast*

✓ Luxe uitstraling

*Geldt voor velours gemaakt van 100% polyester.

NL-BE-DESK-CP- Streamer-Velours gordijnstof
Bekijk nu
NL-BE-DESK-Divider

Mooie vleug

Rijk, subtiel glanzend, streelzacht: velours is een stof met een heel eigen look en feel. De stof heeft allemaal kleine ‘haartjes’. Die haartjes zijn óf kort en staan rechtop (staand velours), óf ze zijn ietsje langer en liggen in één richting (streekvelours). Streekvelours heeft een zogenaamde vleug: strijk je over de stof, dan verander je de richting waarin de haartjes liggen. Het licht valt dan anders op de stof, waardoor ook de kleur net anders lijkt.

NL-BE-DESK-Divider
NL-BE-DESK-CP-Intenste kleuren

Intense kleuren

Velours gordijnen voegen een flinke dosis sfeer en warmte toe aan een ruimte. Dit komt door de rijke uitstraling, de zachte stof en de intense kleuren.

NL-BE-DESK-Divider
NL-BE-DESK-CP-Verduisterend

Velours werkt verduisterend

Hou je van een donkere slaapkamer? Dan zijn velours gordijnen zeer geschikt. Ze laten weinig daglicht door, doordat de stof dicht geweven is. 

NL-BE-DESK-Divider
NL-BE-DESK-CP-Akoestiek

Velours verbetert de akoestiek

Galmt het in jouw woonkamer? Door het gebruik van stoffen, zoals een velours bank of gordijnen, verbetert de akoestiek. De dichte stof dempt het geluid én houdt ook kou en tocht buiten.

NL-BE-DESK-Divider
NL-BE-DESK-CP-Vakmanschap

250 jaar vakmanschap

De veloursstoffen van Kwantum worden onder andere gemaakt door een Nederlandse leverancier met bijna 250 jaar ervaring in het vak. Met recht een velours-specialist! Het resultaat is een velours met een diepe kleur, en een volle geweven, matglanzende kwaliteit die prachtig valt.

NL-BE-DESK-Divider

Kiezen maar!

Bij Kwantum bestel je gemakkelijk kleurstalen voor je nieuwe raambekleding. Vergelijk thuis rustig welke kleur en welk materiaal het beste bij de rest van jouw interieur past. Zo ben je 100% zeker van je keuze.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken? Onze professionals helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Zo vind jij raambekleding die past bij jouw stijl, smaak én persoonlijke woonsituatie. Ga naar één van onze winkels en vraag om advies.