• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Kwantum en Care & Fair

NL-BE-CP-Business-Care-and-fair

Kwantum gaat voor duurzaamheid! Oók in de productie van onze vloerkleden. Daarom zijn al onze handgemaakte vloerkleden voorzien van het Care & Fair label. Deze vloerkleden worden gemaakt door tapijtknopers, -wevers en –tufters. In de landen waar de vloerkleden gemaakt worden, worden vaak kinderen ingezet tijdens het productieproces. Deze kinderen moeten helpen het gezin te onderhouden, maar omdat zij moeten werken kunnen ze niet naar school. Hierdoor blijven deze kinderen ongeschoold, met als gevolg dat de kans op werk en een leefbaar loon later aanzienlijk beperkt wordt. Dit betekent dat de kans groot is dat ook zij hun kinderen later moeten laten werken, en zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Over Care & Fair

Care & Fair is een organisatie die deze vicieuze cirkel probeert te doorbreken. Dit doet Care & Fair onder andere door het runnen van scholen, zodat de kinderen later meer kans hebben op een goede baan en zij hun kinderen niet meer hoeven te laten werken. Daarnaast zet Care & Fair zich actief in om een basisgezondheidszorg op te bouwen.

90% van de inkomsten vloeit Care & Fair terug naar India, Nepal en Pakistan in de vorm van ontwikkelingshulp. Met deze inkomsten worden de bouw en lopende kosten van scholen en klinieken gefinancierd. Hiernaast dragen de exporteurs een deel van hun exportwaarde af. Zij verrichten een deel van het projectwerk en worden zo opnieuw betrokken bij het nemen van hun sociale verantwoordelijkheid. Meer informatie vind je hier op de website van Care & Fair.