Care Fair header

Kwantum en Care & Fair

Onze handgemaakte vloerkleden uit India zijn voorzien van het Care & Fair label. Ze worden gemaakt door tapijtknopers, -wevers en –tufters. In deze landen worden vaak kinderen ingezet om de tapijten te maken. Deze kinderen moeten helpen het gezin te onderhouden. Maar omdat zij moeten werken kunnen ze niet naar school. Het gevolg hiervan is, dat zij later geen werk kunnen krijgen. Dit betekent dat ze geen geld verdienen en dus hun kinderen weer moeten laten werken. Zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Care & Fair is een organisatie die deze vicieuze cirkel probeert te doorbreken. Dit doet Care & Fair door het runnen van scholen zodat deze kinderen later meer kans hebben op een betere baan. Hierdoor hoeven hun kinderen later niet meer te werken. Daarnaast zet deze organisatie zich actief in om een basisgezondheidszorg op te bouwen.

Voor het verwezenlijken van de doelstellingen heeft Care & Fair van de importerende leden een 1% import melding, naast de verplichte jaarlijkse contributie. 90% van deze inkomsten vloeien terug naar India, Nepal en Pakistan als ‘ontwikkelingshulp’ om de bouw en lopende kosten scholen en klinieken te kunnen financieren. Daarnaast delen de exporteurs in de kosten door 0,25% van hun exportwaarde af te dragen. Zij verrichten een deel van het projectwerk en worden zo opnieuw betrokken bij het nemen van hun sociale verantwoording. Voor meer informatie bekijk de website van Care & Fair.

Ook wij gebruiken cookies op deze site

Meer weten?Accepteer