• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

De kenmerken van katoenen gordijnen

NL-BE-DESK-CP-Kernmerken van Katoen

Katoen is een natuurlijke vezel. Katoenen gordijnen zorgen voor een natuurlijke uitstraling in huis. Bij Kwantum vind je gordijnen van 100% katoen, maar ook katoenen gordijnen die deels gemixt zijn met linnen of polyester.

Benieuwd of gordijnen van katoen bij jouw wensen passen? Ontdek hieronder alle kenmerken van katoenen gordijnen.

De stofeigenschappen van katoen

Voordelen
Goed om rekening mee te houden

✓ Natuurlijk product met een zachte vezel

✓ Gevoelig voor verkleuring

✓ Soepel vallend en luchtig

✓ Kreukgevoelig

✓ Sterk

✓ Niet krimpvrij

✓ Slijtvast

✓ Kan goed geverfd worden, waarna de kleuren intenser worden. Om deze reden vind je veel toffe prints in onze collectie vaak op een katoenen stof.

NL-BE-DESK-CP- Streamer-Katoen katoenstof
Bekijk nu
NL-BE-DESK-Divider

Krimpgevoeligheid

Iedere gordijnstof kent specifieke eigenschappen. Omdat katoen een natuurproduct is en uit natuurlijke vezels bestaat, gedraagt deze stof zich anders dan een polyester stof. Gemengd met polyester (kunststof vezel) blijkt de natuurlijke look van katoen behouden, maar zorgt de kunststof voor meer kleurvastheid. Katoen is daarin anders dan linnen. 

NL-BE-DESK-CP-Katoen krimpgevoeligheid
NL-BE-DESK-Divider

Katoenen gordijnen wassen

Onze katoenen stoffen kunnen prima thuis gewassen worden. We adviseren daarbij om altijd de wasvoorschriften te lezen.

NL-BE-DESK-CP-Katoen wassen
NL-BE-DESK-Divider

Katoenen gordijnen laten voeren tegen verkleuring

Omdat katoen een natuurproduct is kan er, afhankelijk van de kleur van het gordijn en de hoeveelheid zonlicht, verkleuring ontstaan. Om de gordijnen hiertegen te beschermen, is ons advies de gordijnen te voeren met hiervoor geschikte voeringstof. Kies voor voeringstof Celine en Fabiola als je niet wilt verduisteren, kies voor voeringstof Suus of Bauke als het gordijn wel verduisterend moet zijn.

NL-BE-DESK-CP-Katoen verkleuringen
NL-BE-DESK-Divider

Kiezen maar!

Bij Kwantum bestel je gemakkelijk kleurstalen voor je nieuwe raambekleding. Vergelijk thuis rustig welke kleur en welk materiaal het beste bij de rest van jouw interieur past. Zo ben je 100% zeker van je keuze.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken? Onze professionals helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Zo vind jij raambekleding die past bij jouw stijl, smaak én persoonlijke woonsituatie. Ga naar één van onze winkels en vraag om advies.