• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Kun je vinyl plaatsen zonder lijm?

Voor het plaatsen van de vloer is het volledig verlijmen van een vinyl vloer vaak de beste optie. In grote of natte ruimtes wordt het vinyl vaak verlijmd aan de vloer. Hierdoor ligt het vinyl stevig vast en kunnen er geen bobbels ontstaan. Ook in druk belopen ruimtes is het aan te raden om vinyl te verlijmen. In kleine ruimtes (tot 12 m2) kan vinyl vaak wel los worden gelegd. Het vinyl hoeft dan alleen verlijmd te worden bij de randen, dorpels, naden en bij de deuren. Met dubbelzijdige tape kun je eenvoudig de rest van de vloer vast leggen. 

Ga je zelf vinyl vloer plaatsen? Vergeet dan niet om eerst onze handige stappen door te nemen. Zo heb je binnen een handomdraai jouw vinyl vloer in huis gelegd!

Tip: vergeet niet om bij natte ruimtes de gehele vinyl vloer te verlijmen en vervolgens alles af te kitten. Zo is jouw vinyl vloer bestand tegen vocht-en water(damp).

PVC of vinyl?

Er is vaak spraakverwarring over PVC-vloeren en vinyl vloeren. Technisch gezien is vinyl gemaakt van PVC. Bij Kwantum vind je daarom vinyl vloeren onder de categorie “PVC-vloeren”. PVC-vloeren of vinyl vloeren zijn ook bekend als zeil.