Raamdecoratie op maat header

Altijd een oplossing voor je ramen

Voor iedere woonwens biedt Kwantum raamdecoratie op maat, zodat jij zo fijn mogelijk kunt wonen. Wil je verduisterende rolgordijnen voor een afwijkende maat raam? Dat kan. Wil je liever lamellen over de breedte van je huis? Kan ook! Met ons brede aanbod raamdecoratie slaag je altijd.

Met zoveel verschillende soorten raamdecoratie en materialen is het lastig kiezen. Misschien denk je als eerste aan gordijnen voor het bekleden van de ramen, maar er zijn veel meer opties. Denk hierbij aan jaloezieën, roljaloezieën, shutters (vaste maat jaloezieën gemaakt van faux wood), rolgordijnen en (verticale) lamellen. Bekijk onze uitleg, zodat je precies weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van je raamdecoratie. Heb je je raamdecoratie al gekocht en wil je graag weten hoe deze moet worden opgehangen? Bekijk dan onze instructie voor het ophangen van raamdecoratie

Soort raam
Het is altijd belangrijk eerst te kijken welke bevestigingsmanieren mogelijk zijn bij je raam of ramen, voordat je raamdecoratie kiest. Zo mag er in aluminium of kunststof vaak niet geboord worden om de garantie op de kozijnen te behouden. In dat geval kun je het beste kiezen voor raamdecoratie die met behulp van een klemsteun of aluminium profiel op het raam wordt bevestigd. Hiernaast kan de raamdecoratie op de muur/wand geplaatst worden.

Draaikiepramen vereisen speciale aandacht bij het kiezen van raamdecoratie. Deze ramen zie je onder meer vaak in dakkapellen en in ruimtes met schuine wanden. Ze openen naar binnen, waardoor niet alle soorten raamdecoratie geschikt zijn. Neem bij draaikiepramen dus altijd raamdecoratie die tussen de raamstijlen in gemonteerd kan worden. Hierbij dient de raamdecoratie op de muur/wand geplaatst te worden.

Lichtinval en binnenkijken
Kijk bij het uitkiezen van je raamdecoratie altijd naar de functie ervan en naar de gewenste hoeveelheid licht. Zo zul je voor je woonkamer waarschijnlijk veel licht willen, maar ook voldoende privacy (zeker bij grote ramen). Kies dan voor raamdecoratie in een transparante of semi-transparante stof. Erg geschikt zijn bijvoorbeeld plisségordijnen met een handige top-down bottom-up functie. Hiermee regel je gemakkelijk de lichtinval en voorkom je binnenkijken.

Is de raamdecoratie voor de slaapkamer, kinderkamer of een ruimte waar veel zonlicht naar binnenkomt?  Kies dan voor een verduisterende stof die het zonlicht goed tegenhoudt en zorgt dat het binnen minder snel warm wordt. De verduisterende eigenschappen ontstaan door het gebruik van zwarte draden of een coating. Hoe de stof verduisterend is gemaakt, hangt af van de stof die je kiest. De showbanen in de winkel laten zien hoe het gordijn eruit komt te zien. 

Raamdecoratie zoals jaloezieën, lamellen, rolgordijnen en vouwgordijnen op maat bestellen is op dit moment alleen mogelijk in één van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag bij je keuze en geven advies over de beste prijs en maakwijze. Ook wij gebruiken cookies op deze site

Meer weten?Accepteer