• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Welke kant van een verduisterend rolgordijn hang je naar binnen?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kant-verduisterende-rolgordijnen-naar-binnen-hangen header1

Wil je heerlijk uitslapen en niet gewekt worden door het vroege ochtendlicht? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Maar wat is een verduisterend rolgordijn nu eigenlijk? En welke kant van een verduisterend rolgordijn hang je naar binnen? Is het de bedoeling dat je de gladde kant of toch de stoffen kant van het verduisterend rolgordijn naar buiten hangt?

Wat is een verduisterend rolgordijn?

De naam zegt het al: een verduisterend rolgordijn zorgt ervoor dat je een ruimte donker houdt. Handig in de slaapkamer als je ’s morgens een uurtje langer door wilt slapen! Een verduisterend rolgordijn is te herkennen aan zijn diverse lagen. De verduisterende rolgordijnen bestaan namelijk uit twee verschillende lagen stof: een vrijwel altijd witte, verduisterende laag en een ‘gewone’ stoffen kant. Zo kan je makkelijk de verschillende kanten van een verduisterend rolgordijn onderscheiden!

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kant-verduisterende-rolgordijnen-naar-binnen-hangen header2

Welke kant hang je naar binnen?

Om er zeker van te zijn dat er geen licht in de kamer binnenkomt, is het belangrijk om een verduisterend rolgordijn op de juiste manier op te hangen. Zorg ervoor dat de verduisterende kant van het rolgordijn aan de buitenkant hangt (richting het raam). De mooie, stoffen kant van het rolgordijn hang je vervolgens aan de binnenkant, oftewel de kant van de kamer. Lees hier onze meetinstructies. Bij Kwantum vind je rolgordijnen in verschillende kleuren en dessins. De verduisterende rolgordijnen houden dus dus niet alleen het licht buiten, maar ze zijn óók nog eens stijlvol in je interieur!