• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen

Isolerende gordijnen kiezen

Met isolerende gordijnen breng je sfeer in iedere ruimte. Daarnaast zijn deze gordijnen ideaal om te hebben dankzij de isolerende werking. De mate van isolatie is afhankelijk van de dikte van de stof. Dankzij dikke isolerende gordijnen blijft jouw huis heerlijk warm in de winter. Doordat de warmte isolerende gordijnen kou voor het raam blokkeren, kan de verwarming wat later aan en bespaar je op stookkosten! 

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen isolerende-gordijnen header1

Isolerende gordijnen kopen

Isolerende gordijnen zijn zowel tijdens de koude wintermaanden als de zomermaanden ideaal. ‘s-Winters houden deze gordijnen de kou buiten en de warmte binnen. ‘s-Zomers houden de gordijnen het huis heerlijk koel. Ideale gordijnen dus! Ben je op zoek naar goede isolatie? Kies dan voor gordijnen met een dikke stof of laat je gordijnen voeren. Wist je dat je bij Kwantum al je gordijnen isolerend kunt laten maken? Kies voor een isolerende, verduisterende voering of voer met dezelfde stof. Zo creëer je een extra laagje waardoor je meer warmte vasthoudt. Bij Kwantum vind je een breed aanbod aan gordijnen en gordijnstoffen. Altijd voor de laagste prijs van Nederland.

Isolerende gordijnen

Gordijn Amber Off-White product

Gordijn Amber Off-White

3.7 (3)

28.- / m

Bezorgen 4 weken

Gordijn Amber Zwart product

Gordijn Amber Zwart

(0)

30.- / m

Bezorgen 4 weken

Gratis confectie
Gordijn Charlie Groen product

Gordijn Charlie Groen

(0)

26.- / m

Bezorgen 4 weken

Gratis confectie
Gordijn Elise Off-White product

Gordijn Elise Off-White

4.9 (8)

23.- / m

Bezorgen 4 weken

Gratis confectie
Gordijn Lou Grijs product

Gordijn Lou Grijs

(0)

22.- / m

Bezorgen 4 weken

Gratis confectie
Gordijn Lou Naturel product

Gordijn Lou Naturel

2.5 (2)

22.- / m

Bezorgen 4 weken

Gordijn Luuk Off-white product

Gordijn Luuk Off-white

3.8 (12)

22.- / m

Bezorgen 4 weken

Gratis confectie
Gordijn Maya Naturel product

Gordijn Maya Naturel

4.7 (3)

24.- / m

Bezorgen 4 weken

Gordijn Muck Grijs product

Gordijn Muck Grijs

4.8 (5)

21.- / m

Bezorgen 4 weken

Gordijn Sandra Beige product

Gordijn Sandra Beige

5 (5)

21.- / m

Bezorgen 4 weken

Gordijn Sandra Donkergroen product

Gordijn Sandra Donkergroen

4.7 (6)

21.- / m

Bezorgen 4 weken

Isolerende gordijnen op maat

Ook wanneer je isolerende gordijnen op maat nodig hebt, ben je bij Kwantum aan het juiste adres! Met behulp van een isolerende voering voor je gordijnen op maat zorg je voor optimale isolatie. Ga dus op zoek naar een dikke isolerende voering zodat je eenvoudig je huis warm (en koel) houdt. Kies jouw gordijnstof, de plooi en de afmetingen en wij gaan direct aan de slag! Wist je dat je bij Kwantum uit meer dan 80 gordijnen kunt kiezen die gratis op maat worden gemaakt? Bekijk de gehele collectie online of in één van de Kwantum winkels!

Isolerende verduisterende gordijnen

Wanneer je op zoek bent naar isolerende gordijnen dan kun je het beste bij verduisterende gordijnen kijken. Het is namelijk zo dat verduisterende gordijnen voor extra isolatie zorgen omdat deze stof van dikker materiaal is gemaakt. De koude buitenlucht wordt geblokkeerd door deze warmte isolerende gordijnen. Hierdoor blijft jouw huis goed geïsoleerd en blijft de warmte in huis. Ook zijn dit ideale gordijnen voor in de slaapkamer. Het houdt de kamer heerlijk donker én werkt isolerend waardoor jouw slaapkamer lekker warm blijft in de koude wintermaanden. Bij Kwantum is het mogelijk om alle gordijnstoffen te voeren met een verduisterende voering.

Welke gordijnen isoleren het beste?

Tijdens de gure wintermaanden is het fijn om zoveel mogelijk behaaglijke warmte in huis te behouden. Door te kiezen voor gordijnen met een dikke stof verzeker je jezelf van betere isolatie. Of kies voor een extra dikke voering om jouw gordijnen nog beter te isoleren. Het gebruik van een dikke gordijnstof resulteert eveneens in geluidsisolerende gordijnen, wat de akoestiek binnen ten goede komt. Tip: kies voor plooigordijnen met een dubbele plooi. Hierdoor lijkt je gordijn voller, hangt het mooier en doordat er iets meer stof gebruikt wordt, houdt het ook meer warmte vast.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen isolerende-gordijnen header2

Bespaartips op jouw energieverbruik met isolerende gordijnen

  • Laat de verwarming vrij om de warmte goed te verspreiden. Kies hiervoor voor raambekleding dat op de vensterbank eindigt.

  • Doe 's-avonds en 's-nachts de gordijnen dicht. Zo blijft de kou buiten en de warmte binnen.

  • Kies voor gordijnen met een voering.

  • Maak gebruik van verschillende lagen raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie met dubbele plisségordijnen en isolerende gordijnen.