• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Stap voor stap je vouwgordijnen kiezen

Bij Kwantum vind je voor iedere woonwens vouwgordijnen. Met keuze uit ruim 360 vouwgordijnstoffen valt er nogal wat te kiezen! We helpen je graag bij het bepalen van de gewenste vouwgordijnstof en afwerking. Weet je al precies wat je wilt? Bestel je vouwgordijnen op maat direct eenvoudig online!

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie laten-doen gordijnen-of-raamdecoratie-laten-inmeten
Gordijnen of raamdecoratie laten opmeten
NL-BE-DESK-Divider

Stap 1 - Kies de stof

Bekijk onze stoffen die geschikt zijn voor het maken van vouwgordijnen, of ga naar één van onze winkels. Vind je het lastig om te kiezen? Bestel gemakkelijk kleurstalen voor je nieuwe vouwgordijnen. Vergelijk thuis rustig welke kleur en welke stof het beste bij de rest van jouw interieur past. Zo ben je 100% zeker van je keuze.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie_op-maat_vouwgordijnen-op-maat_gordijn_vouwgordijn
NL-BE-DESK-Divider

Stap 2 - Kies de afwerking

Er zijn twee verschillende afwerkingen mogelijk: vouwgordijnen met of zonder baleinen. Baleinen zijn verzwarende latjes die op regelmatige afstand in het vouwgordijn worden verwerkt. Zo hangt je vouwgordijn strakker naar beneden en klapt de stof op als je hem optrekt.

Maakwijze 1 - Vouwgordijn zonder baleinen

Dit vouwgordijn valt nonchalant. Als het omhooggetrokken is, valt het in losse plooien.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie op-maat vouwgordijnen-op-maat vouwgordijnstof-en-maakwijze-zonder Balein

Maakwijze 2 - Vouwgordijn met baleinen

Optie a. Baleinen met ingestikte tunnel achter

We halen een stukje stof naar achteren om een tunnel te vormen voor de balein. De tunnels met baleinen zijn aan de achterzijde zichtbaar. Aan de voorkant zie je op vaste afstanden een naadje bij iedere balein. Dit is de meest gekozen maakwijze voor stoffen zonder dessin. Stoffen met een dessin worden afgeraden, omdat een deel weg zal vallen in de tunnel en daardoor niet meer aansluit. Deze maakwijze kun je eventueel verrijken met een voeringstof. Of kies voor dezelfde stof als je vouwgordijn, waardoor de voor- en achterkant dezelfde uitstraling hebben.

Optie b. Baleinen met opgestikte tunnel voor

De opgestikte tunnels met baleinen zijn aan de voorzijde zichtbaar. De baleinen worden extra geaccentueerd. Pas wel op met een dessin. Het patroon valt bij de baleinen deels weg omdat er extra stof voor de tunnel gebruikt wordt.

Optie c. Baleinen met opgestikte tunnel achter

Hierbij naaien we een losse tunnel achter op het vouwgordijn, zodat het dessin niet verstoord wordt. Zo heb je het voordeel van de balein die zorgt dat je gordijn strak hangt, maar vormt het in de stof geen onderbreking in het dessin. Dit is de meest gekozen maakwijze voor stoffen met een dessin, omdat dit aan de voorzijde zo mooi doorloopt. De opgestikte tunnels met baleinen zijn aan de achterzijde zichtbaar.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie_op-maat_vouwgordijnen-op-maat_vouwgordijnstof-en-maakwijze-A-B-C
NL-BE-DESK-Divider

Stap 3 - Kies het ophaalsysteem

Alle vouwgordijnen zijn te openen en te sluiten met behulp van een ketting. Deze ketting kan rechts of links gemonteerd worden (dit geef je bij je bestelling al aan). Het vouwgordijn wordt geleverd op een witte aluminium rail die je eenvoudig zelf monteert.

Vouwgordijnen worden voorzien van een kettingsysteem waarmee door middel van een eindeloze ketting het gordijn opgetrokken/neergelaten kan worden, standaard kindveiligheidsclip.

Stofpakket: in opgetrokken/open toestand zal altijd een deel van de stof zichtbaar zijn. Dit is ongeveer 15 cm + 2 cm per 20 tot 25 cm gordijnhoogte.