• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Wat voor gordijnen bij draai-kiep ramen?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen gordijnen-voor-ramen-die-naar-binnen-opengaan header

Wat voor gordijnen bij ramen die naar binnen opengaan?

Veel moderne woningen zijn voorzien van ramen die naar binnen opengaan, ook wel draai-kiepramen, kiep-kantelraam of kantelramen genoemd. Heb je zulke ramen in huis? Dan vraag je je wellicht af wat voor gordijnen geschikt zijn voor ramen die naar binnen opengaan.

Welke raamdecoratie voor een draai-kiepraam?

Voor een draai-kiepraam zijn gordijnen meestal niet de meest praktische oplossing. Je zult in de meeste gevallen het gordijn open moeten schuiven, voor je het raam kunt openen. Wanneer het raam niet te ver naar binnen opent, kun je kiezen voor lichte gordijnstoffen die met het raam meebewegen, zoals vitrages. Mooie raamdecoratie voor draai-kiepramen Er zijn meerdere soorten mooie raamdecoratie voor draai-kiepramen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen, houten jaloezieën of shutters. Het is raadzaam deze ‘op de dag’ te (laten) monteren, zodat ze vastzitten aan het draaiende/kiepende deel. Draai-kiepramen met een greep Heb je draai-kiepramen met een greep? Dan adviseren we om voor raamdecoratie te kiezen die achter de klink valt. Op die manier kun je het raam nog gewoon bedienen, zonder dat je de raamdecoratie hoeft te openen of sluiten.