winkels

Winkels

winkelwagen

Welke gordijnen kiezen bij een allergie?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-gordijnen-bij-allergie header1

Helaas hebben veel mensen er last van: allergie. Wanneer je allergisch bent voor bijvoorbeeld huisstofmijt is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het inrichten van je interieur. Gaan huisstofmijt en gordijnen bijvoorbeeld samen? En welke gordijnen zijn het beste bij een allergie? Synthetische gordijnen, anti-allergische gordijnen of is het slimmer te kiezen voor andere raamdecoratie?

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-gordijnen-bij-allergie header2

Anti-allergische gordijnstof: welke stof kies je?

Je wil graag mooie gordijnen in je interieur, maar niet de hele dag thuis niezen. Bij een allergie zijn over het algemeen synthetische materialen de beste keuze. Synthetische stof voert vocht af en is daarmee uitermate geschikt voor anti-allergische gordijnen, aangezien huisstofmijt dól is op vocht. Bijkomend voordeel: dit materiaal is makkelijk te wassen. Zo houd je deze gordijnen met gemak schoon. Ideaal!

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-gordijnen-bij-allergie header3

Raamdecoratie bij een allergie

Huisstofmijt en gordijnen zijn niet altijd een goede combinatie, al kunnen synthetische of anti-allergische gordijnen hierbij uitkomst bieden. Gebruik je toch liever ander materiaal? Dan is er bij een allergie veel stijlvolle raamdecoratie waar je uit kunt kiezen. Plaats bijvoorbeeld lamellen, rolgordijnen of jaloezieën. Hier kan natuurlijk ook stof op komen, maar ze zijn eenvoudig schoon te houden. Bovendien trekt de stof niet in het materiaal, wat bij gordijnen op den duur vaak wel het geval is.