• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels

Winkels

winkelwagen

Muurverf voor het verven van muren en plafonds

NL-BE-CP-Alles-over-verf verf-het-zelf muurverf header
Bekijk alle muurverf

Heb je alles afgeplakt en afgedekt, dan kun je nu aan de slag om je huis een nieuwe kleur te geven. In 2 korte stappen helpen we je op weg.

Stap 1: Test je ondergrond
Test na het voorbereiden de ondergrond die je gaat verven. Dit kun je doen door met een vochtige spons over de ondergrond te wrijven. Geeft deze af, of wordt het vocht direct opgenomen? Gebruik in het laatste geval voorstrijkmiddel. Met het gebruik van voorstrijk bespaar je muurverf. Het heft de zuiging op en zet de poederende muur vast, waardoor je een goede hechting krijgt van de muurverf op de muur. Vul vervolgens de eventuele gaten op en egaliseer oneffenheden met een vulmiddel. Nadat je een oppervlakte hebt geplamuurd, moet het drogen. Tijdens het drogen krimpt plamuur, daarom is het raadzaam om dezelfde oppervlakte tweemaal of driemaal te plamuren. Schuur het geheel daarna vlak zodat er een strak en glad oppervlak ontstaat.

Stap 2: Ga je voor glad of structuur?
Gebruik voor het verven van het plafond en de wanden een brede roller. Voor een glad resultaat kies je een fijne roller, terwijl een ruwe roller meer structuur aan je muur geeft. Voor latex muurverf kies je het beste voor een speciale latexroller. Verf zoveel mogelijk in gelijke banen voor het mooiste resultaat. Werk daarbij altijd in de natte verf en rol het plafond in één richting om baanvorming te voorkomen. Gebruik voor de randen een platte kwast en een klein kwastje voor moeilijke hoekjes. Grote vlakken zijn met een roller sneller, eenvoudig en strak af te werken. Neem een kijkje bij al onze verfbenodigdheden: altijd handig als je gaat verven!