• Klantenservice
  • Acties & folder
  • Wooninspiratie
  • Op maat overzicht
winkels
winkelwagen

Hoe tapijt reinigen met stoomreiniger?

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie hoe-tapijt-reinigen-met-stoomreiniger 1

Heb je tapijt in huis? Dan is het belangrijk om je tapijt goed te onderhouden. Stofzuig het regelmatig en laat de ruimte waar het tapijt ligt dagelijks ventileren. Daarnaast is het goed om je tapijt eens in de zoveel tijd intensief te reinigen. Een stoomreiniger of tapijtreiniger biedt hierbij uitkomst!

Verschil stoomreiniger en tapijtreiniger
Een stoomreiniger en tapijtreiniger blazen beide stoom. Toch is er een verschil. Een tapijtreiniger heeft ook zuigkracht en is zwaarder dan een stoomreiniger. Een stoomapparaat is meestal compacter en minder zwaar.

Hoe tapijt reinigen met stoomreiniger?
Stofzuig het tapijt grondig alvorens je aan de slag gaat met de stoomreiniger. Vul de stoomreiniger met water en voeg eventueel een speciaal schoonmaakmiddel voor tapijt toe. Beweeg het stoomapparaat in banen over het tapijt tot het tapijt schoon is. Ventileer de ruimte goed en loop pas weer op het tapijt als het tapijt helemaal droog is.

Hoe tapijt reinigen met tapijtreiniger?
Stofzuig het tapijt grondig. Besproei het tapijt daarna met water en reinigingsmiddel en laat dit circa 10 minuten inwerken. Beweeg de vloerzuigmond over het tapijt om het reinigingsmiddel extra goed in de stof te laten trekken. Spoel het tapijt na met schoon water en zuig daarna al het water en vuil op. Ventileer de ruimte goed en loop pas weer op het tapijt als het tapijt helemaal droog is

NL-BE-CP-Alles-over-vloeren tapijt tips-en-informatie hoe-tapijt-reinigen-met-stoomreiniger 2

Wanneer en waarom tapijt reinigen met stoomreiniger?

Tapijt is een prachtige vloerbedekking, maar houdt sneller stof en vuil vast dan harde vloeren. Je kunt het tapijt goed schoonhouden door het regelmatig te stofzuigen, maar toch zal er stof en vuil achterblijven die je op het oog niet ziet. Het is daarom goed voor de hygiëne om het tapijt eens in de zoveel tijd (bijvoorbeeld eens per jaar) grondig te reinigen met een stoomreiniger of tapijtreiniger. Dit verwijdert al het vuil en laat je tapijt weer als nieuw ogen!