winkels

Winkels

winkelwagen

Welke kleur gordijnen kiezen

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-kiezen header1

Welke kleur gordijnen kiezen?

Bedenk voordat je een kleur gordijn gaat kiezen welke uitstraling je je interieur wilt geven. Zoek je bijvoorbeeld gordijnen voor een moderne woonstijl of wereldse woonstijl? Houd ook rekening met de grootte van je ramen: heb je gordijnen nodig voor kleine ramen of grote ramen? Afhankelijk van de grootte is het goed van tevoren na te gaan hoeveel aandacht je naar de gordijnen wilt trekken. Ook de kleur van je muur speelt een rol: het is natuurlijk de bedoeling dat de gordijnen hier goed bij matchen. Je zult over het algemeen een andere kleur gordijnen bij witte muren hangen, dan bij bijvoorbeeld een grijze muur.

NL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-kiezen header2

Het afstemmen van kleuren

Ga je een woning opnieuw inrichten? Of ben je op zoek naar vervanging van je huidige gordijnen? Je zal in beide gevallen na moeten denken over welke kleur gordijnen je kiest.

Hoe stem ik kleuren af?
Als gouden regel voor het afstemmen van kleuren begin je met de materialen met de minste keuze en werk je toe naar materialen met de meeste keuze. Over het algemeen is het beste eerst de vloerkleur te kiezen, dan de gordijnen en dan de kleur van de muur. Ideeën nodig voor kleurcombinaties? Bekijk onze inspiratie pagina's of neem eens een kijkje op onze PinterestNL-BE-CP-Alles-over-raamdecoratie tips-en-informatie raamdecoratie-kiezen welke-kleur-gordijnen-kiezen header3